Dejtingsajter för äldre (40+ år)

Bara för att du har passerat 40 år betyder det inte att du inte kan dejta och hitta kärleken på Internet! Denna kategori är till för dig som är 40+ och har tröttnat på alla tonåringar och ungdomar som befinner sig på de "vanliga" dejtingsajterna. Användarna på dejtingsajterna i denna kategori av är normalt sett mer seriösa och ofta ute efter att hitta en långvarig vän eller partner snarare än kortvariga förhållanden.
Parship

Betyg:

parship.se


Info:
Parship är en av Europas största matchmakingtjänst, med verksamhet i 12 länder. Målgruppen är seriösa personer som verkligen vill hitta en livskamrat. Åldern på medlemmarna är därmed +30 år och medelåldern ca 43 år. Fördelningen är 51% kvinnor och 49% män.

Parship använder inte foton på medlemmarna. Istället
inleder alla med att göra ett personlighetstest (83 frågor). Testet är obligatoriskt och ligger sedan till grund för den automatiska matchningen. Du paras sedan ihop med de som passar just ”dig” allra bäst och du kan även se varför och var eventuella konflikter skulle kunna uppstå. 
Matchningen är enligt Parship själva framforskad under 40 år av professor Hugo Schmale och bygger både på inslag av lika barn leka bäst och att motsatser attraherar.

+ 
- Smart matchningsfunktion
- Enkel navigering
- Mer seriös datingsajt för dig som verkligen vill hitta din livskamrat.
- Mycket jämn könsfördelning.
- Många extratjänster ingår i medlemsskap (tex en relationsexpert som svarar på frågor via mail och telefon)
Gratis registrering
- 
Tidsödande att registrera sin profil och svara på alla frågor. 

Prova Parship: Här


Shake My World

Betyg:shakemyworld.seInfo:
Även om Shake My World inte är en uttalad dejtingsajt unikt för äldre är målgruppen 25+ och det finns gott om personer som passerat 40. Sajten är till för dig som gillar dejting som den en gång var, dvs att träffas i verkligheten och inte bara på Internet. 

Sajtens medlemmar anordnar många olika aktiviteter med allt från salsa till språkkurser, kräftfiske och fester, allt
enbart för singlar förstås! Du kan också hela tiden se vilka som anmält sig till eventen och även besluta om du själv vill följa med.

Shake My World startade först 2008, men har trots det redan ett stort antal medlemmar och många events att välja mellan.

+ 
- Mycket tydlig och  lättnavigerad sajt
- Stort fokus på att träffa andra singlar offline.
- Gratis medlemsskap under de första 3 mån. när du registrerar dig.
- 
Relativt nystartad (igång sedan feb 2008) och ännu inte lika många medlemmar som de riktigt stora dejtingsajterna.
- En aning övervikt av manliga medlemmar.

Få 3 mån gratis medlemsskap: Här39plus

Betyg:


Info:
39plus.se

Med sina 30.000 medlemmar är 39plus ett helt ok alternativ för dig som passerat 40 och letar efter din partner. Sajten liksom de allra flest som befinner sig på sajten är seriös. Samtliga medlemmar är just äldre och ingen under 39 år tillåts bli medlem.
Funktionerna på sajten är inget utöver det absolut vanligaste såsom möjlighet att skapa egen profil med bild, skicka meddelanden till andra etc. Även designen känns något omodern. Detta vägs dock upp av seriositeten på medlemmarna och att det just inte är någon under 39 som tillåts bli medlem.

+ 
- Seriösa personer på sajten
- Enbart personer 39 år eller över tillåts bli medlemmar
 
- 
Inga funktioner utöver absolut standard.
- Ganska ful design på sajten som känns gammal och inte speciellt inbjudande.

Prova gratis medlemsskap: Här


50plusmatch

Betyg:Info:
50plusmatch är precis som det låter på namnet en dejtingsajt för de över 50 år som vill hitta kärleken. Sajten har en bra könsfördelning (46% män/54% kvinnor). 

+ 
- Enkel tjänst att använda.
- Endast äldre och seriösa som är aktiva på sajten.
- Alla profiler kontrolleras ch godkänns manuellt innan de kommer ut.
Gratis registrering

- 
- Inga speciella funktioner utöver de absolut vanligaste (möjlighet att skicka direktmeddelanden, chat, dela och skapa aktivitet).
- Sajten har inte extremt många medlemmar om man jämför med de lite större dejtingsajterna.


Prova 50plusMatch: Här