Tips & tricks

Här hittar du tips och tricks för att lyckas med ditt nätdejtande.

1. Beskrivning
Vad du skriver på din dejtingprofil är kanske det allra viktigaste och det som gör att en potentiell dejt kontaktar just dig. Några viktiga saker att tänka på gällande din text är:

Håll dig kort - Ingen orkar läsa en hel uppsats.
Var ärlig - Börjar ni dejta kommer han/hon ändå att upptäcka om det du säger i din profil stämmer.
Väck intresse - Avslöja inte allt om dig på en gång, lämna lite till din dejt att fråga dig om. Skriv däremot gärna en hint om t.ex dina intressen.
Visa humor - Ta inte dejtingen och dig själv på allt för stort allvar, försök lätta upp din profil genom att skriva något roligt.
Ta upp en mindre positiv sak om dig. - Ingen är perfekt. Genom att ta upp det visar att du är ärlig och även att du kan prata om dina "fel". Rada däremot inte upp för många negativa saker eftersom detta kan skrämma iväg din potentiella dejt.

Tips:
Har du helt fått hjärnsläpp?
Fråga en vän och be honom/henne att beskriva dig. Det är också bättre att börja kort, du kan alltid editera och ändra din profil i efterhand när du kommer på nya saker.


2. Foto

Att använda foto är mer eller mindre ett måste. Få kommer att nappa på en profil som inte har ett foto. När du lägger upp ditt foto kan det vara bra att tänka på:

Använd en bild på dig! - Inte på hunden, katten eller en photoshoppad avatar.
- Ladda upp ett bra men sanningsenligt foto - Går ni på dejt så kommer han/hon ändå direkt att se hur du ser ut. Har du lurats med ditt foto, hur ska han/hon då kunna lita på dig framöver?
Visa hela ditt ansikte - Även om ett foto på bara ett öga, arm, fot eller annan kroppsdel kan väcka intresse så misstänker man att det finns något att dölja eftersom man inte ser hela ansiktet.


Lycka till med din dejtingprofil!


Tips:
- Kika runt och inspireras andras profilsidor. Fundera på vad som gör dem bra och intressanta och se om du kan göra något liknande till din egen sida.
- Läs mer i boken Framgångsrik nätdejting. Du hittar den att ladda ner som ebok här.